Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Λογαριασμός κατάθεσης συνδρομής

ΤΡΑΠΕΖΑ:EUROBANK
ΙΒΑΝ: GR150260062000018020
1289100
ΟΝΟΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ

 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 60 €
ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ  50 €

Αίτηση Εγγραφής

Κάντε την αίτησή σας άμεσα!
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής
Η εγγραφή σας στην ένωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση
για την νομική σας καλυψη στην απεργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ !!!

Συνάδελφοι, φίλοι, Βιοπαθολόγοι

Δυστυχώς είμαστε πιά ΜΟΝΟΙ

Η μοναδική κυβέρνηση της Αριστεράς και της Προόδου, στην οποία είχαμε στηρίξει τις τελευταίες μας ελπίδες για δικαιοσύνη και την επιβίωσή μας, αποδείχθηκε η ποιο ανάλγητη και η ποιο αδίστακτη από κάθε άλλη προηγούμενη .

Κατά το πρώτο επτάμηνο αυτής της διακυβέρνησης είχαμε πολλές επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (κκ Κουρουπλή και Ξανθό) και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την νέα αριστερή κυβέρνηση με ιδέες και προτάσεις (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), πάνω στην αποεπιχειρηματοποίηση της υγείας, την αναδιαμόρφωση του ΠΔ 84, την περιστολή της διασπάθισης των χρημάτων του ΕΟΠΥΥ, τον έλεγχο της πλασματικής ζήτησης, την κατοχύρωση της ειδικότητας κλπ. ελπίζοντας στον νέο αέρα δικαιοσύνης και σωφροσύνης που εξέπεμπε αυτή η κυβέρνηση της αριστεράς.

Όμως συναντήσαμε όχι απλά μια απίστευτα εκκωφαντική αδράνεια και αδιαφορία στα ταχύτατα διογκούμενα προβλήματα της Υγείας, αλλά μία αγαστή συνεργασία με την παραμένουσα ηγεσία του ΕΟΠΥΥ (κκ Κοντός και Ρηγάτος), προς την κατεύθυνση της περαιτέρω οριζόντιας μείωσης των τιμών των εξετάσεων και της πολιτικής των εκπτώσεων (rebate) ξεκινώντας από τους χαμηλούς τζίρους .

Μετά τις τελευταίες εκλογές, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (κκ Ξανθός και Πολάκης), παρ’ όλες τις υποσχέσεις της για προστασία των μικρομεσαίων εργαστηρίων και πλήρη συνεργασία με τις Ενώσεις μας για τα θέματά μας, κατά την συνάντηση με τον Αν. Υπουργό κ. Πολάκη την Τρίτη 20-10-15,  όπου και του εγχειρίσαμε υπόμνημα με θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), κυρίως για τον έλεγχο των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, αυτή (η ηγεσία) δρώντας κεραυνοβόλα και εν κρυπτώ,( και ενώ ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντός έχει παραιτηθεί), την Πέμπτη 22-10-15 σε συνάντησή της με διοικητικό κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ (ομάδα κ. Ρηγάτου) , οριστικοποιούν την «Μείωση των τιμών» και το «rebate», όμως σε επίπεδα κατά πολύ χειρότερα και επιβαρυμένα από τις μέχρι τότε προηγούμενες προτάσεις του ιδίου του ΕΟΠΥΥ και της ίδιας ομάδας.

Ένα πρώτο ερώτημα που έρχεται στον νου είναι:

Προς τι αυτή η σπουδή αποδοχής των προτάσεων της απερχόμενης ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ;

Γιατί να δεσμεύσουν την νέα ηγεσία με ειλημμένες αποφάσεις;

Γιατί να υιοθετήσουν αυτές τις ιατροκτόνες προτάσεις του ΕΟΠΥΥ τόσο εσπευσμένα;

Ο καθένας μπορεί να φαντασθεί ό, τι θέλει και… θα έχει πέσει μέσα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, (τις οποίες θα σας ανακοινώσουμε σύντομα) οι νέες ρυθμίσεις που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ στηρίζονται σε τρεις κύριους πυλώνες:

1) Την έτι περαιτέρω (4η φορά) μείωση των τιμών των εξετάσεων κατά 20-70%

2) Την επιβολή εκπτώσεων (rebate) κατά 10 – 50%

3) Την νέα τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ) (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ),

Δυστυχώς οι νέοι Υπουργοί μας κκ Ξανθός (γιατρός Βιοπαθολόγος) και Πολάκης (γιατρός Χειρουργός) με αυτόν τον τρόπο υπογράφουν,   την πλήρη εξαθλίωση υγείας και γιατρών και πολλά λουκέτα.

Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή των μειωμένων τιμών και των εκπτώσεων θα κλείσει ΑΜΕΣΑ τουλάχιστον τα 1000 από τα 1973 εργαστήρια

Σε δεύτερη φάση, με την εφαρμογή των μειοδοτικών διαγωνισμών (σύμφωνα με τον ΕΚΠΥ), θα κλείσει και τα υπόλοιπα εργαστήρια ώστε να παραμείνουν μόνο οι λίγοι ΟΜΙΛΟΙ που θα απομυζήσουν ό, τι θα έχει απομείνει…

Έτσι έλαχε ο κλήρος σε Κυβέρνηση της Αριστεράς και σε αριστερούς Υπουργούς γιατρούς, να αποτελειώσουν ό, τι άφησαν οι προηγούμενοι.

 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ !!!

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΕΒΙ

Προσθήκη νέου σχολίου


Copyright Peebi.gr © 2012. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Webrely