Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Λογαριασμός κατάθεσης συνδρομής

ΤΡΑΠΕΖΑ:EUROBANK
ΙΒΑΝ: GR150260062000018020
1289100
ΟΝΟΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ

 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 60 €
ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ  50 €

Αίτηση Εγγραφής

Κάντε την αίτησή σας άμεσα!
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής
Η εγγραφή σας στην ένωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση
για την νομική σας καλυψη στην απεργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΕΒΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Με αφορμή  την συνέντευξη του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ και σημαντικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κου Τάκη Γεωργακόπουλου στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» , της 21ης-05-2017,
 έχουμε να πούμε τα εξής:   Για να την διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ
Βεβαίως και διαφωνούμε κάθετα με την περιπτωσιολογική προσέγγιση που κάνει, διότι με αυτό τον τρόπο γενικεύει μεμονωμένα φαινόμενα και κατηγορεί συλλήβδην όλο τον ιατρικό κόσμο.
Βεβαίως και διαφωνούμε με την προσωποποίηση και προβολή συγκεκριμένων περιστατικών.
Βεβαίως και διαφωνούμε με το κυνήγι μαγισσών.

Όμως δεν μπορούμε να μη σταθούμε και στο «δια ταύτα»… στην «ουσία»  της όλης συνέντευξης έστω και αν συμπυκνώνεται σε λίγες γραμμές.
Τον εντοπισμό του όλου προβλήματος στον Ν. 3919/2011 για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Η εφαρμογή του Νόμου αυτού που «απελευθερώνει» την υγεία και επιτρέπει την πλήρη επιχειρηματοποίηση αυτής, την ασυδοσία και την κερδοσκοπική της εκμετάλλευση από τους λίγους,  είναι η  βασική αιτία του χάους που επικρατεί στον χώρο της υγείας.

Ειδικότερα ο εργαστηριακός κλάδος μας, είναι ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις του Νόμου αυτού, με την δημιουργία δεκάδων υποκαταστημάτων από Αλυσίδες και Ομίλους, μετατροπή της υγείας σε busyness plan, και σταδιακή περιθωριοποίηση μέχρι αφανισμού των μικρών και μεσαίων εργαστηρίων.

Ήδη το 2016 (με στοιχεία του ΕΟΠΥΥ),   από τα 2555 εργαστήρια:
Τα 2434 (το 95,3%) με τζίρο έως 50000 € μηνιαίως προκαλούν το 60% της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ ενώ  τα 121 (το 4,7 %) (των υποκαταστημάτων συμπεριλαμβανομένων) μεγάλα εργαστήρια και Αλυσίδες , με μηνιαίο τζίρο άνω των 50000 €, προκαλούν το 40% της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ελάχιστα μονοπώλια που θα απομείνουν, θα φτιάξουν το καρτέλ της υγείας και τότε αλλοίμονο σε όλους μας ( πολίτες, γιατρούς αλλά και κυβερνήσεις).

Είμαστε λοιπόν σύμμαχοι και αρωγοί σε οποιονδήποτε έχει την πολιτική βούληση…  το πολιτικό θάρρος, να απεγκλωβίσει την Υγεία από τον Ν.3919 (σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή οδηγία Bolkenstein την οποία η ίδια η ΕΕ την έχει κάνει κουρελόχαρτο),   να θέσει κανόνες στον χώρο της υγείας και από «προϊόν κέρδους» στα χέρια επιχειρηματιών, να την επαναφέρει ως «κοινωνικό αγαθό» στα χέρια των φυσικών λειτουργών της που είναι οι περί την υγεία ασχολούμενοι.
Ποιος έχει λοιπόν τα κότσια;

 

   Για το ΔΣ
  Ο  Πρόεδρος                                  Η  Γ. Γραμματέας
Σ. Κραμποβίτης                                   Μ. Καλαμάρη

Copyright Peebi.gr © 2012. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Webrely