Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Λογαριασμός κατάθεσης συνδρομής

ΤΡΑΠΕΖΑ:EUROBANK
ΙΒΑΝ: GR150260062000018020
1289100
ΟΝΟΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ

 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 60 €
ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ  50 €

Αίτηση Εγγραφής

Κάντε την αίτησή σας άμεσα!
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής
Η εγγραφή σας στην ένωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση
για την νομική σας καλυψη στην απεργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

   Αγαπητοί συνάδελφοι,
   Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Ένωσης, στην αίθουσα του 3ου ορόφου, στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
   Αφού έγινε εκτενής ενημέρωση των μελών για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και οικονομικός απολογισμός για το έτος 2015, η Γενική Συνέλευση ψήφισε και αποφάσισε ομόφωνα:
   Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας, με κύριο αίτημα την εφαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών και των αριθμητικών ορίων στη συνταγογράφηση, όπως αυτά ορίζονται στο ΦΕΚ 2243, 18.8.2014.
   Στα πάγια αιτήματα της ΠΕΕΒΙ, όπως αναφέρθηκαν και στη Γενική Συνέλευση και έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν περιλαμβάνονται ακόμη:
1.    Real-time έλεγχος των παραπεμπτικών
2.    Αλλαγή των ορίων του rebate για το 2016 ξεκινώντας από 20000 ευρώ και πάνω, όπως προβλεπόταν αρχικά και από τις συμβάσεις μας.
3.    Άμεση σύσταση της επιτροπής καταπολέμησης της διαφθοράς στο χώρο μας, με πρόεδρο δικαστικό λειτουργό και μέλη υψηλόβαθμα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, της ΥΠΕΔΙΦΚΑ και αντιπροσώπους των ιατρικών ενώσεων που εμπλέκονται.
4.    Άμεση γνωμοδότηση των νομοθετικών αρχών για την ασυδοσία της διαφήμισης στον ιατρικό χώρο.
5.    Εφαρμογή ενός άλλου ευρωπαϊκού μοντέλου αξιολόγησης των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων που σέβεται και αξιολογεί την ιατρική συμμετοχή και όχι στο  μοντέλο που επιβάλλουν οι θεσμοί,που αντιμετωπίζει αυστηρά και μόνο οικονομοτεχνικά τις ιατρικές πράξεις και εξετάσεις αδιαφορώντας για τη συμμετοχή, την ευθύνη και την αναγκαιότητα του ιατρού.
6.    Άμεσο εκσυγχρονισμό του ΠΔ 84/2001, ώστε να ξεπεραστούν αναχρονιστικές διατάξεις που η τεχνολογία έχει ξεπεράσει προ πολλού. Επίσης, εφαρμογή ίδιων κανόνων λειτουργίας χωρίς παραθυράκια και εξαιρέσεις μεταξύ ιατρείων και πολυιατρείων.
7.    Εφαρμογή της αμοιβής της επίσκεψης και στους εργαστηριακούς ιατρούς, από κωδικό διαφορετικό των εργαστηριακών εξετάσεων και των επισκέψεων των κλινικών ιατρών.
8.    Διαχωρισμός των κωδικών του ΕΟΠΥΥ σε ιατρεία και πολυιατρεία και των εργαστηριακών εξετάσεων ανά ειδικότητα.
   Στις επόμενες μέρες θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ημερομηνία της συγκέντρωσης, προκειμένου να δηλώσουμε με την παρουσία μας την αντίδραση μας στα νέα μέτρα, που εξόντωνουν τον εργαστηριακό ιατρό και την ειδικότητα της Ιατρικής Βιοπαθολογίας.
   Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΕΒΙ κ. Κ. ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ και η Γεν. Γραμ. κα. Μ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, η Ειδ. Γραμ. κα. Μ. ΚΑΡΟΥΣΟΥ, η Ταμίας κα. Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και τα μέλη του ΔΣ κ. Σ. ΚΡΑΜΠΟΒΙΤΗΣ, κα. Ε. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ και κ. Ι. ΚΛΕΙΝΑΚΗΣ επίσης Γεν. Γραμ. της ΠΟΣΙΠΥ.
   Παρόντες στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΕΒΙ ήταν και ο Ταμίας του ΙΣΑ κ. Φ. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ, ο οποίος απηύθηνε χαιρετισμό και εκ μέρους του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κ. Θ. ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καθώς και μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ κα. Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ και ο οικονομολόγος κ. ΔΑΡΜΠΑΣΗΣ, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις των μελών, προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια θέματα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Copyright Peebi.gr © 2012. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Webrely