Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Λογαριασμός κατάθεσης συνδρομής

ΤΡΑΠΕΖΑ:EUROBANK
ΙΒΑΝ: GR150260062000018020
1289100
ΟΝΟΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ

 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 60 €
ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ  50 €

Αίτηση Εγγραφής

Κάντε την αίτησή σας άμεσα!
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής
Η εγγραφή σας στην ένωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση
για την νομική σας καλυψη στην απεργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙKH  ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ  ΓΙΑΤΡΩΝ    ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ  ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΩΝ   ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 56  (Μέγαρο Ερμής),  ΑΘΗΝΑ  10678  τηλ.210 3304298, fax 3802219

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 20/10/2015 συναντήθηκαν τα προεδρεία των ΠΟΣΙΠΥ , ΠΕΕΒΙ και Ενώσεων Ακτινολόγων και Πυρηνικών γιατρών,   με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κύριο Πολάκη.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαστηριακοί  γιατροί και τις οικονομικές συνθήκες που οι μνημονιακές υποχρεώσεις μας αναγκάζουν να εργαζόμαστε. Ομολογουμένως γνώριζε τα προβλήματα που του παρουσιάσαμε και αναγνώρισε το άδικο της εφαρμογής αυτών των μέτρων.

Μας είπε ξεκάθαρα ότι δεν προτίθεται να εφαρμόσει συνθήκες που να εξοντώσουν το μικρό και μεσαίο εργαστήριο και ότι στόχος του δεν είναι η σύμβαση του ΕΟΠΥΥ μόνο με τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.

Μας μετέφερε προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού για αύξηση του κονδυλίου του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις στον επόμενο όμως προϋπολογισμό, μιας και οι μνημονιακές υποχρεώσεις δεν του το επιτρέπουν για  φέτος.

Μας ανακοίνωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας επίκειται αλλαγή του διοικητή του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια του ΔΣ του οργανισμού και έναρξη της διαβούλευσης για την υπογραφή μιας σύμβασης,  δίκαιης και τέτοιας που να κρατά βιώσιμα και όρθια την κοινωνική ισορροπία και που θα σέβεται τον εργαστηριακό ιατρό. Μέχρι την υπογραφή της καινούργιας σύμβασης θα δοθεί παράταση στην υπάρχουσα .

Δεσμεύτηκε ότι οι εκπρόσωποι των εργαστηριακών  γιατρών θα είναι θεσμικά μέτοχοι των συζητήσεων που θα έχουν ως θέματα .

1.      Την υποκοστολόγηση κάποιων εξετάσεων που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στο τρίτο μνημόνιο

2.      Την καταπολέμηση της διαφθοράς περιμένοντας από εμάς τεχνική βοήθεια ώστε να παταχθεί η παραοικονομία και η κατευθυνόμενη συνταγογραφία στο χώρο μας.

3.     Την εφαρμογή ενός κλιμακωτού rebate για το 2015 μιας και ο προϋπολογισμός είναι κλειστός και βέβαια απορρίπτοντας την πρόταση του ΕΟΠΥΥ για κλιμακωτό rebate από πολύ χαμηλούς τζίρους. Έγινε διεξοδική συζήτηση σε αυτό το θέμα μιας και τα οικονομικά στοιχεία ήταν κεραυνός:  50 εργαστήρια με τζίρο πάνω από 100000 € μηνιαίως κατανάλωσαν το 2014   200 εκατομμύρια € (36% του κωδικού ) , 200 εργαστήρια με τζίρο  από 20000 έως 100000 €  μηνιαίως ξόδεψαν άλλα 200 εκατομμύρια και τα υπόλοιπα περίπου 1800 εργαστήρια με τζίρο κάτω των 20000 €  μηνιαίως ζήτησαν από τον ΕΟΠΥΥ 150 εκατομμύρια € (27%). Αναγνωρίστηκε ότι τα βάρη του rebate πρέπει να κατανεμηθούν αναλογικά με το τζίρο ώστε να χρειαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο claw back για φέτος. Εμείς ελπίζουμε σε μια ειλικρινή συζήτηση με την καινούργια διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και σε αυτό το θέμα.

 Ο υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει και άλλα μοντέλα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να ξεφύγει από το γερμανικό αν βρεθεί κάτι πιο αντιπροσωπευτικό για την ελληνική πραγματικότητα.

Επίσης μας ανακοίνωσε εσωτερική ανακατανομή των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ με στόχο την πιο δίκαιη και πια αναγκαία κατανομή τους.

Εμείς παραμένουμε στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας σε αυτές τις κατευθύνσεις περιμένοντας άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της.


 

         Για το ΔΣ

      Ο  Πρόεδρος                                         Η  Γ. Γραμματέας                

  Κώστας  Μπεντεβής                               Μαρία  Παπακωνσταντίνου

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙKH  ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ  ΓΙΑΤΡΩΝ    ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ  ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΩΝ   ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 56  (Μέγαρο Ερμής),  ΑΘΗΝΑ  10678  τηλ.210 3304298, fax 3802219

Προσθήκη νέου σχολίου


Copyright Peebi.gr © 2012. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Webrely