Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Λογαριασμός κατάθεσης συνδρομής

ΤΡΑΠΕΖΑ:EUROBANK
ΙΒΑΝ: GR150260062000018020
1289100
ΟΝΟΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ

 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 60 €
ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ  50 €

Αίτηση Εγγραφής

Κάντε την αίτησή σας άμεσα!
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής
Η εγγραφή σας στην ένωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση
για την νομική σας καλυψη στην απεργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Προς την Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων

Αναγνωρίζουμε τις οικονομικές ζημιές που υπέστησαν κυρίως οι αυτοαπασχολούμενοι εργαστηριακοί γιατροί των σχετικών ειδικοτήτων της Ένωσής σας τα τελευταία χρόνια. Επίσης κατανοούμε μια σειρά προβλήματα που θίγετε στις ερωτήσεις σας και για τα οποία ζητάτε τη θέση του Κόμματος μας όπως:  η διαφθορά στο χώρο των διαγνωστικών εξετάσεων, η χρηματοδότηση για διαγνωστικές εξετάσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, οι συμβάσεις των εργαστηριακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, η ανακοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων, τα ανώτατα  όρια  και  πλαφόν ανά πάροχο, οι περιορισμοί  στη συνταγογράφηση.
Όλα αυτά -το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί ως σύνολο - αλλά και οι περικοπές σε παροχές υγείας και φάρμακα, τα περιοριστικού χαρακτήρα ιατρικά πρωτόκολλα και κατευθυντήριες οδηγίες, αποτελούν κρίκους στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων που υπηρετούν το διακηρυγμένο στόχο ΕΕ και συγκυβέρνησης για μείωση του «μη μισθολογικού κόστους». Ο στόχος αυτός αποσκοπεί  από τη μία να διαμορφώνονται ακόμα πιο «φθηνοί» εργαζόμενοι και από την άλλη να εξασφαλίζεται η δυνατότητα πολύμορφης κρατικής στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, και όχι των αυτοαπασχολούμενων εργαστηριακών γιατρών.  Εντάσσονται στη στρατηγική της ανάπτυξης που έχει κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την καπιταλιστική κερδοφορία.
Είναι η πρακτική  εφαρμογή του επίσης διακηρυγμένου στόχου της ΕΕ, της συγκυβέρνησης, αλλά και όλων των κομμάτων που δεν αμφισβητούν την ανάπτυξη με μοχλό τα μονοπώλια και τα κέρδη τους, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ,  για «ελάχιστο πακέτο παροχών», έτσι όπως το επιτάσσει η απαρέγκλιτη εφαρμογή της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», των πετσοκομμένων «κλειστών και ισοσκελισμένων» προϋπολογισμών του κράτους και των δημόσιων μονάδων υγείας.
Η πολιτική και τα μέτρα αυτά δεν αποτελούν «ελληνικό φαινόμενο», αλλά εφαρμόζονται – με τη μία ή την άλλη παραλλαγή - ενιαία σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ανεξάρτητα από την ύπαρξη μνημονίων, ύψους του κρατικού χρέους κ.λπ.
Για αυτό το ΚΚΕ επισημαίνει ότι όσο είναι παρόντες όλοι αυτοί οι παράγοντες, οι δεσμεύσεις και το αντιλαϊκό πλαίσιο της ΕΕ - εντός του οποίου είναι και η συνθήκη Bolkenstein που έχετε εναποθέσει τις ελπίδες σας όπως φαίνεται στην αναφορά σας - θα είναι παρούσα και η πληθώρα των αντιλαϊκών νόμων που χτυπάνε τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροεπαγγελματίες και στο χώρο της υγείας. Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από την όποια «συνταγή» κι αν εφαρμοστεί, από όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει μετά τις εκλογές αφού θα  κινείται εντός  των δεσμεύσεων και πλαισίων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ, ΟΟΣΑ κλπ)
Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο στην εφαρμογή οποιασδήποτε μορφής περιορισμών στη συνταγογράφηση, πλαφόν ανά πάροχο,  κατώτατων ορίων στις διαγνωστικές εξετάσεις όπως επίσης και στην πληρωμή από τους ασθενείς για ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις , όπως και για φάρμακα και γενικότερα με ό,τι σχετίζεται με την πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση της υγείας.
Για αυτό όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα τα καταψήφισε στο Κοινοβούλιο.
Κριτήριο για εμάς είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με πλήρεις, ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους ανεξαιρέτως, χωρίς όρους, προϋποθέσεις, πλαφόν και όρια.
Μοναδικό επίσης κριτήριο στην άσκηση του ιατρικού έργου, τμήμα του οποίου αποτελεί και η συνταγογράφηση πρέπει να είναι η επιστημονική γνώση και κρίση του γιατρού και όχι το πόσο «κοστίζει» για τα μονοπώλια και το κράτος τους.
Όσον αφορά τα φαινόμενα διαφθοράς, στα οποία αναφέρεστε και τα οποία  είναι υπαρκτά και στον κλάδο της υγείας επισημαίνουμε τα εξής:
Είμαστε σύμφωνοι και στηρίζουμε κάθε  προσπάθεια ελέγχου και  καταπολέμησης αυτών, επιβολής ποινών, κυρώσεων κ.λπ.
Ωστόσο θεωρούμε ότι η αντικειμενική βάση αυτών, πάνω στην οποία γεννιούνται και αναπαράγονται είναι ο ανταγωνισμός, το κυνήγι του κέρδους, η επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας. Μόνο η εξάλειψη αυτών μπορεί να καταπολεμήσει ουσιαστικά τέτοιου είδους φαινόμενα. Γι΄ αυτό  άλλωστε  τα μέτρα που πήραν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δε μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.  
Επίσης καταψηφίσαμε και αντιπαλέψαμε το σύνολο των μέτρων που θίγουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.
Στα πλαίσια αυτά υποστηρίξαμε  την αποπληρωμή του συνόλου των χρωστούμενων οφειλών στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς από το κράτος, την πλήρη και έγκαιρη πληρωμή για τις εργασίες τους, τη δυνατότητα συμψηφισμού των χρεών μεταξύ κράτους και αυτοαπασχολούμενων γιατρών.
Διεκδικούμε ικανοποιητικούς μισθούς για τους μισθωτούς γιατρούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,  αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στο ύψος των 40.000 ευρώ κι επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους.
Το ΚΚΕ διεκδικεί και παλεύει σταθερά και αταλάντευτα για ένα αποκλειστικά κρατικό και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πανελλαδικά αναπτυγμένο και πλήρως εξοπλισμένο σε όλες τις βαθμίδες του, με μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας, κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας, των άμεσων και έμμεσων πληρωμών, των χαρατσιών, των πλαφόν και των ορίων σε φάρμακα και εξετάσεις.
Σε αυτό το σύστημα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι επιστήμονες και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, κατοχυρώνοντας στην πράξη την  επαγγελματική τους εξασφάλιση και επιστημονική εξέλιξη, χωρίς την επιχειρηματική δράση και τον ανταγωνισμό, από τον οποίο τελικά ωφελημένοι βγαίνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια, σε βάρος των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων στην Υγεία.
Για αυτό και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί έχουν συμφέρον από έναν άλλο τρόπο οργάνωσης και ανάπτυξης του συστήματος Υγείας, χωρίς επιχειρηματικούς ομίλους, στο οποίο θα κατοχυρώνονται τόσο οι λαϊκές ανάγκες για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας προς όλους ανεξαιρέτως, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όσο και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των ίδιων των γιατρών.
Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ με την ψήφο σας στις 25 Γενάρη αποτελεί απαραίτητο όρο για να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή λαίλαπα, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Να ενισχυθεί η λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη Βουλή, να ενισχυθεί η πάλη για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων.
Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων για τη δική του εξουσία.

    20  Ιανουαρίου  2015

    Τμήμα  Υγείας – Πρόνοιας
    της  ΚΕ  του  ΚΚΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Copyright Peebi.gr © 2012. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Webrely