Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Λογαριασμός κατάθεσης συνδρομής

ΤΡΑΠΕΖΑ:EUROBANK
ΙΒΑΝ: GR150260062000018020
1289100
ΟΝΟΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ

 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 60 €
ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ  50 €

Αίτηση Εγγραφής

Κάντε την αίτησή σας άμεσα!
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής
Η εγγραφή σας στην ένωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση
για την νομική σας καλυψη στην απεργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Αθήνα, 22/01/2015

 

   Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις, τοποθετούμενοι δημόσια προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαστηριακοί ιατροί τους οποίους εκπροσωπεί η Ένωσή μας, σχετικά με το πολιτικό σας πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στο χώρο της Υγείας.
Επειδή οι μέχρι τώρα πολιτικές έχουν επιφέρει τεράστιες ζημίες στους συναδέλφους μας και ο συγκεκριμένος κλάδος βρίσκεται κάτω από τα όρια της επιβίωσης σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε στις παρακάτω
 Ερωτήσεις :
1)    Ποιους μηχανισμούς θα εφαρμόσετε για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο των διαγνωστικών εξετάσεων;
Το ΠΟΤΑΜΙ στο Πρόγραμμά του προβλέπει την άμεση και συνολική ψηφιοποίηση όλων των οικονομικών και ιατρικών συναλλαγών μεταξύ αρρώστου και συστήματος Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό θα αντιμετωπισθεί ριζικά και η διαφθορά.
2)    Ποιο ποσοστό του Α.Ε.Π. θα διαθέσετε για διαγνωστικές εξετάσεις και εάν θα είναι προσαρμοσμένο στα κατώτερα όρια που προβλέπει ο Ο.Ο.Σ.Α.;
Δεν είναι δόκιμη η αναφορά σε % του ΑΕΠ. Αντ’ αυτού, θυμίζουμε ότι ο ένας από τους 4 «πυλώνες» του Προγράμματός μας αναφέρεται στη Πρόληψη και ειδικότερα σε ένα 3τές Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της αναμενόμενης «Βόμβας Νοσηρότητας», ύψους € 1 δις, σημαντικό μέρος του οποίου θα είναι οι διαγνωστικές εξετάσεις.
3)    Ποια θα είναι η πολιτική σας όσον αφορά στις συμβάσεις των εργαστηριακών ιατρών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.;
Ο ΕΟΠΥΥ θα συμβάλλεται με βάση Τιμολόγιο που θα ισχύει για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες ιατρούς και θα ανανεώνεται ετησίως.  
4)    Προτίθεστε να εφαρμόσετε ανώτατα οικονομικά όρια ανά πάροχο (plafond) και με ποια κριτήρια;
Προφανώς, η οικονομική διάσταση της παροχής υπηρεσιών δεν θα είναι «ανοικτή προς τα πάνω». Τις λεπτομέρειες θα συζητήσουν ο ΕΟΠΥΥ και τα Επαγγελματικά Όργανα.
5)    Προτίθεστε να εφαρμόσετε τους περιορισμούς της συνταγογράφησης που περιλαμβάνονται στο Φ.Ε.Κ. 2243/Β’/18-08-2014;
Θα επανεξετάσουμε όλες τις ρυθμίσεις που έγιναν για όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες στο διάστημα 2012-2014. Έχουν υπάρξει αστοχίες που θα επανεξεταστούν.
6)    Περιλαμβάνεται στην πολιτική σας ατζέντα η ανακοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων, που έχουν καθηλωθεί από το 1991 και με ποια κριτήρια;
Προφανώς Ναι. Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα σύγχρονο κόμμα που θέλει να «τα αλλάξει όλα, χωρίς να γκρεμίσει τη χώρα».
7)    Ως συμβούλους στο Υπουργείο Υγείας προτίθεστε να ορίσετε τους επίσημους εκπροσώπους μας (Π.Ι.Σ., Ιατρικοί Σύλλογοι, Ενώσεις) ή θα επιτρέψετε στους εκάστοτε «σοφούς» να συμβουλεύουν και να οδηγούν το σύστημα;
Οι θεσμικοί Σύμβουλοι του κάθε Υπουργού οφείλουν να είναι οι επίσημοι εκπρόσωποι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και ότι οι ίδιοι «νομοθετούν». Το έργο του Υπουργού, όπως λέει και η λέξη, είναι να «υπηρετεί» το συμφέρον της Κοινωνίας, συνολικά.
8)    Προτίθεστε να σεβαστείτε τα δύο Ευρωπαϊκά δόγματα σχετικά με την Υγεία,
 Α) Ελεύθερη επιλογή ιατρού και Β) Αποζημίωση κατά πράξη και περίπτωση;
Αυτά δεν είναι τα μόνα «δόγματα» που θα καθορίσουν τη Πολιτική Υγείας του Ποταμιού. Όμως, το ΠΟΤΑΜΙ  είναι το μόνο αυστηρά Ευρωπαϊκό Κόμμα και θα σεβαστεί όλες τις αρχές που εκπορεύονται από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.
9)    Προτίθεστε να εφαρμόσετε την ΣΥΝΘΗΚΗ BOLKENSTEIN που αποσυνδέει την ΥΓΕΙΑ  από τους κανόνες της Ελεύθερης Αγοράς και αν ναι, ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεστε να λάβετε  προς τούτο;
Ισχύει η απάντηση στο 8) παραπάνω.

Προσθήκη νέου σχολίου


Copyright Peebi.gr © 2012. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Webrely