Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Λογαριασμός κατάθεσης συνδρομής

ΤΡΑΠΕΖΑ:EUROBANK
ΙΒΑΝ: GR150260062000018020
1289100
ΟΝΟΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ

 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 60 €
ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ  50 €

Αίτηση Εγγραφής

Κάντε την αίτησή σας άμεσα!
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής
Η εγγραφή σας στην ένωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση
για την νομική σας καλυψη στην απεργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ

Η νέα Υ.Α. ορίζει την ακριβή κατανομή του προϋπολογισμού ανά Νομό και ανά πάροχο καθιερώνοντας το ανώτατο ατομικό όριο (πλαφόν).

Πολλοί συνάδελφοι, διακατεχόμενοι (δικαίως) από αίσθημα ανασφάλειας λόγω των επανειλημμένων κρουσμάτων αυθαιρεσιών και κακοδιαχείρισης εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου, προβληματίζονται για το τι πρέπει να κάνουν μετά την συμπλήρωση του ατομικού τους ορίου.

Η ΠΕΕΒΙ προκειμένου δώσει μία σωστή και νομικά αποδεκτή κατεύθυνση, απεύθυνε αντίστοιχο ερώτημα τόσο προς τις νομικές υπηρεσίες του ΠΙΣ και ΙΣΑ, όσο και προς το νομικό γραφείο του κου Σαμαρτζή με το οποίο έχει συνεργασία ετών και διαθέτει εμπειρία στα ιατρικά θέματα.  

Βάσει λοιπόν της γνωμοδότησης του νομικού μας συμβούλου κου Σαμαρτζή (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) (και εν αναμονή βεβαίως και των απαντήσεων και των υπολοίπων νομικών υπηρεσιών), προτείνουμε στα μέλη μας (εφ’ όσον έχουν συμπληρώσει το πλαφόν τους), τα εξής:

 

1) Ενημερώνουν τον ασθενή ότι «έχουν συμπληρώσει το όριό τους» (έχουμε ζητήσει και ο ΕΟΠΥΥ θα το πραγματοποιήσει, την σε «real time» δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, των εργαστηρίων που έχουν συμπληρωμένο ή ανοικτό πλαφόν).

2) Ενημερώνουν τον ασθενή ότι μπορεί πλέον να απευθύνεται στις δημόσιες δομές ή (μέσω του διαδικτύου), σε άλλα εργαστήρια που έχουν ακόμη ανοικτό πλαφόν ή ακόμη και στο ίδιο εργαστήριο, αλλά τον επόμενο μήνα εφ' όσον υπάρχει περιθώριο χρόνου και ανάγκης.

3) Εφ’ όσον παρ’ όλα αυτά ο ασθενής επιθυμεί την εκτέλεση των εξετάσεων στο εργαστήριο που έχει συμπληρώσει το πλαφόν του, τότε η οικονομική διαπραγμάτευση μεταξύ τους είναι ελεύθερη.

Για την επιπλέον νομική κατοχύρωση, καλόν είναι ο ασθενής να υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωση ( την όποια συνέταξε ο νομικός μας σύμβουλος) και την οποία θα κατεβάσετε (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ).

 

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι το πλαφόν δεν συμπίπτει με το άθροισμα των ποσών των παραπεμπτικών λόγω του υφισταμένου REBATE.

Έτσι το συνολικό ποσόν των παραπεμπτικών που θα να δεχόμαστε, πρέπει να είναι αυξημένο τόσο ώστε μετά την αφαίρεση του αντίστοιχου rebate το απομένον υπόλοιπο να ισούται με το πλαφόν.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γ. Γραμματέας

Σπύρος Κραμποβίτης                                 Μαρία Καλαμάρη

Προσθήκη νέου σχολίου


Copyright Peebi.gr © 2012. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Webrely