Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Λογαριασμός κατάθεσης συνδρομής

ΤΡΑΠΕΖΑ:EUROBANK
ΙΒΑΝ: GR150260062000018020
1289100
ΟΝΟΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ

 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 60 €
ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ  50 €

Αίτηση Εγγραφής

Κάντε την αίτησή σας άμεσα!
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής
Η εγγραφή σας στην ένωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση
για την νομική σας καλυψη στην απεργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ύστερα από εντατικές διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα τους τελευταίους 2,5 μήνες της ΠΕΔ αλλά και της ΠΕΕΒΙ, τόσο με τον ΕΟΠΥΥ όσο και με το Υπουργείο που αφορούσε την εφαρμογή των διαγνωστικών κριτηρίων και του πλαφόν ως μέτρα ελέγχου των δαπανών και αποφυγής οποιουδήποτε claw back εντός του 2014,   λόγω διαφωνιών επήλθε ρήξη με το Υπουργείο με αποτέλεσμα να αποφασισθεί από την ΠΕΔ η προσφυγή στο μέτρο της επίσχεσης από τις 12-5-14. Σ΄ αυτή την κίνηση μάλιστα προσχώρησε και ο ΠΑΣΙΔΙΚ και η ΠΕΙΦΠΦΥ (Αλυσίδες).

Σ΄ αυτή την φάση και προκειμένου να υπάρξει συμπόρευση όλων των εργαστηριακών Ενώσεων, παραγκωνίσθηκαν οι όποιες διαφορές απόψεων και επιδιώξεων και προτάθηκαν μόνο τα κοινά αιτήματα δηλαδή: η αύξηση του προϋπολογισμού, η αποπληρωμή όλων των εκτελουμένων παραπεμπτικών, τα διαγνωστικά πρωτόκολλα και η πληρωμή όλων των παλαιών οφειλών.

Οι δύο πρώτες αλλά βασικές προτάσεις απορρίφθηκαν κατηγορηματικά από τον Υπουργό ο οποίος αντιπρότεινε το ατομικό ανά εργαστήριο αναλογικό όριο πέραν του οποίου θα εφαρμόζεται rebate και claw back, την προσπάθεια ανεύρεσης πόρων για την μερική κάλυψη της υπέρβασης του πρώτου πενταμήνου του 2014, την εφαρμογή των κατευθυντηρίων γραμμών στην συνταγογράφηση και υπό τον ωμό εκβιασμό για άρνηση υπογραφής σύμβασης σε όσους κάνουν επίσχεση. Για τις πλήρεις προτάσεις του Υπουργείου όπως τις ανακοίνωσε την Τρίτη 13-5-14   (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Κατά την πρωινή συνεδρίαση της 14ης-5-14 της ΠΕΔ και των υπολοίπων Ενώσεων, στα γραφεία του ΠΙΣ, υπό την πίεση των απειλών του Υπουργού αλλά και την προειλημμένη απόφαση για υποχώρηση των ΠΑΣΙΔΙΚ και ΠΕΙΦΠΦΥ, τελικά η ΠΕΔ φοβούμενη τον εκφυλισμό της κινητοποίησης, συναίνεσε στην αναστολή της επίσχεσης και την αποδοχή των όρων του Υπουργείου. Μοναδική διαφωνία στην ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΠΕΕΒΙ (δεν μετέχει στην ΠΕΔ) ο οποίος τους δήλωσε ότι οι στόχοι της επίσχεσης δεν επιτεύχθηκαν, ότι οι κόκκινες γραμμές δεν τηρήθηκαν και ότι η συνέχιση αυτής (της επίσχεσης) με την δυναμική που είχε ήδη δημιουργηθεί (και που θα είναι δύσκολο να ξαναεπαναληφθεί), θα μπορούσε να φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Η ΠΕΕΒΙ εκτιμά ότι η αναστολή της επίσχεσης από την ΠΕΔ έγινε παρ’ ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα βασικά μας αιτήματα υπό το βάρος των απειλών Γεωργιάδη και της υποχώρησης των άλλων δύο Ενώσεων.

Ελπίζουμε τουλάχιστον ο κος Γεωργιάδης να εκπληρώσει άμεσα τις πενιχρές έστω υποσχέσεις του όσο κατέχει ακόμη αυτή την θέση καθ’ όσον το Υπουργείο έχει ήδη βγάλει δύο υπουργικές αποφάσεις που ορίζουν τα Claw back του 2014 (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) και 2015 (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), με ημερομηνίες 30-4-14 και 5-5-14 !!!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                   Η Γ. Γραμματέας

Σπύρος Κραμποβίτης                   Μαρία Καλαμάρη

 

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση του Υπουργείου (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση του ΠΙΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΠΕΔ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Προσθήκη νέου σχολίου


Copyright Peebi.gr © 2012. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Webrely