Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Λογαριασμός κατάθεσης συνδρομής

ΤΡΑΠΕΖΑ:EUROBANK
ΙΒΑΝ: GR150260062000018020
1289100
ΟΝΟΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ

 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 60 €
ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ  50 €

Αίτηση Εγγραφής

Κάντε την αίτησή σας άμεσα!
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής
Η εγγραφή σας στην ένωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση
για την νομική σας καλυψη στην απεργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σήμερα Τετάρτη 19-2-14 έγινε η πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών έξω από τον ΕΟΠΥΥ που συγκάλεσε ο ΙΣΑ μαζί με τις Επαγγελματικές Ενώσεις γιατρών μεταξύ των οποίων η ΠΟΣΙΠΥ και η ΠΕΕΒΙ.

Η συγκέντρωση περιορίστηκε στον χώρο έξω από τον ΕΟΠΥΥ αφού οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την πρόθεση των γιατρών να μπουν μέσα στο κτίριο και επέτρεψαν ύστερα από αρκετή ώρα διαπραγματεύσεων την είσοδο εκπροσώπων προκείμενου να συναντήσουν τους … δύο Αντιπροέδρους του ΕΟΠΥΥ αφού ο Πρόεδρος κος Κοντός έλειπε… φυσικά στο Υπουργείο για τις ανάγκες της Υπηρεσίας.

Στην συνάντηση με τους δύο Αντιπροέδρους κκ Γαρύφαλλο και Μπραβάκο παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των ΠΙΣ και ΙΣΑ κκ Βλασταράκος και Πατούλης, μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ και Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των Ενώσεων των ΠΟΣΙΠΥ και ΠΕΕΒΙ, ΕΙΝΑΠ, Καρδιολόγων, Κλινικοεργαστηριακών, ΩΡΛ, Πνευμονολόγων και Φυσικοθεραπευτών.

Με έντονο τρόπο και με μελανά χρώματα όλοι οι ομιλήσαντες διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα των rebate και claw back, τις ελεγκτικές εταιρίες, την κατάργηση των δημοσίων δομών και την επακόλουθη απόλυση των γιατρών, τον περιορισμό της συνταγογράφησης κλπ και αφού κατήγγειλαν τους κάθε είδους εκβιασμούς έθεσαν τους δύο εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ και δι’ αυτών τον κο Κοντό και την ηγεσία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης ενώπιον των ευθυνών τους για το κατάντημα της υγείας του πληθυσμού και την εξαθλίωση του Ιατρικού κόσμου, τονίζοντας ότι η πλήρης υποταγή στα μέτρα του μνημονίου, τους φέρνει σε μετωπική σύγκρουση όχι μόνο με τους λειτουργούς της υγείας αλλά και με τον απλό κόσμο.

Οι δύο Αντιπρόεδροι απάντησαν στο μέτρο των δυνατοτήτων που τους έδιναν οι αρμοδιότητές των, κύρια σημεία των οποίων ήταν τα εξής:

1) Τα μέτρα του rebate άμεσα και claw back μετά τον οριστικό έλεγχο προβλέπεται να εφαρμοστούν μόνο φέτος.

2) Ο Αύγουστος θα δοθεί παρά τις εκβιαστικές ανακοινώσεις και οι περικοπές επαφίενται στους υπόλοιπους μήνες του 2013.

2) Για το 2014 και μετά προβλέπεται να εφαρμοστεί κλειστός προϋπολογισμός (αγνώστου ύψους), πέραν του οποίου το βάρος των εξετάσεων θα επωμιστεί ο ασθενής. Η διαδικασία εφαρμογής του θα αποτελέσει προϊόν συζήτησης με τους φορείς. Έτσι ουσιαστικά μπαίνει στην διαπραγμάτευση το πλαφόν των εξετάσεων και περιμένουν τις προτάσεις μας.

3) Οι νέες συμβάσεις είναι έτοιμες και θα δοθούν εντός των ημερών στους φορείς (ΠΙΣ – Πανελλαδική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης) για διαβούλευση.

4) Για τον έλεγχο του 2013 από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες προβλέπεται παρέμβαση και του ΕΟΠΥΥ, ύστερα από την τελμάτωση των διαπραγματεύσεων μ’ αυτές.

5) Για τον έλεγχο του 2012 μελετάται η εκκαθάριση από τον διοικητικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ.

Γενικά η διάθεση που έδειξαν είναι: ότι συζητάμε με τους εκπροσώπους σας για όλα προκειμένου να επιβιώσει ο ΕΟΠΥΥ, καταδεικνύοντας έτσι την καταλυτική σημασία που παίρνει η Πανελλαδική Διαπραγματευτική Επιτροπή υπό την αιγίδα του ΠΙΣ ως ο σημαντικότερος πυλώνας της όποιας διαπραγμάτευσης, την δύναμη της οποίας αντλεί από τις εξουσιοδοτήσεις σας και γι’ αυτό μην αμελείτε να τις παραδώσετε στους Ιατρικούς Συλλόγους σας.

Τέλος να επισημάνουμε ότι οι όποιες κατευναστικές δηλώσεις των εκπροσώπων του ΕΟΠΥΥ δεν μας αποκοιμίζουν και είμαστε σε εγρήγορση για πρόσκληση σε κινητοποιήσεις ανά πάσα στιγμή.

Για το ΔΣ της ΠΕΕΒΙ

Ο Πρόεδρος                                  Η Γ. Γραμματέας

Σπύρος Κραμποβίτης                 Μαρία Καλαμάρη

Προσθήκη νέου σχολίου


Copyright Peebi.gr © 2012. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Webrely