Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Αθήνα, 23/05/2024

 

Δελτίο Τύπου

 

Θέμα : Έναρξη Διαπραγματεύσεων Συλλογικών Συμβάσεων μέσω Ιατρ. Συλλόγων και ΕΟΠΥΥ.

 

 Χαιρετίζουμε την εντολή που έδωσε ο Υπ. Υγείας στον ΕΟΠΥΥ, ώστε  να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους Ιατρ. Συλλόγους της χώρας, για την σύναψη ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  μεταξύ των μελών του και του ΕΟΠΥΥ.

Ενημερώνουμε , πως μετά την έγγραφη διευκρίνιση της νομικής υπηρεσίας του ΙΣΑ, στο σχετικό αίτημα που είχαμε υποβάλλει σαν ΔΣ/ΠΕΕΒΙ, την 25/09/2023, πατήστε εδώ  δεν απαιτείται ελάχιστος αριθμός ενδιαφερομένων ανά  ειδικότητα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης.

Θεωρούμε πως  η ΑΜΕΣΗ σύναψη συλλογικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ , μέσω στων Ιατρικών μας Συλλόγων , θα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ , για την  οριστική απαλλαγή από τα δεινά μας, όπως είναι το ληστρικό Clawback του 50 %, η ανεπαρκής κρατική επιδότηση των ανεξέλεγκτων παραγομένων (και μη εξοφλουμένων) εργ. εξετάσεων   που μας οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή, αλλά και στην απαξίωση της ειδικότητας της Ιατρ. Βιοπαθολογίας.

Τέλος , καλούμε ΟΛΟΥΣ τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους , ΕΝΩΜΕΝΟΙ να  επικοινωνούμε με τους συλλόγους μας, με σκοπό την ταχεία ολοκλήρωση του τελικού κειμένου των συλλογικών συμβάσεων μας με τον ΕΟΠΥΥ, ίσως κατά τα πρότυπα των υπολοίπων υγειονομικών , όπως είναι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι και οι Φυσιοθεραπευτές.

 

 

 

 

   Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

Ι. Κλεινάκης                                   Α. Πλακιώτης

 

 

 

Copyright Peebi.gr © 2012. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Webrely