Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να τον εξουσιοδοτήσουν για να προβεί σε καταγγελία της Σύμβασης για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων με τον ΕΟΠΥΥ

και τη διαπραγμάτευση νέας συλλογικής σύμβασης.

Πατήστε ΕΔΩ

 


 Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Λογαριασμός κατάθεσης συνδρομής

ΤΡΑΠΕΖΑ:EUROBANK
ΙΒΑΝ: GR150260062000018020
1289100
ΟΝΟΜΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ

 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 60 €
ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ  50 €

Αίτηση Εγγραφής

Κάντε την αίτησή σας άμεσα!
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής
Η εγγραφή σας στην ένωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση
για την νομική σας καλυψη στην απεργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487
Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
Καραγεώργη Σερβίας 2, Αθήνα – Σύνταγμα Τ.Κ. 10562, ΤΗΛ.2111825400
Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539


Αθήνα, 07/05/2022

Ανοιχτή Επιστολή
Προς τον  Αναπλ. Υπ. Οικονομικών κ. Σκυλακάκη
 Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα βουλιάξει!


Αξιότιμε Υπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε εσάς μετά από αλλεπάλληλες επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί με το Υπουργείο Υγείας για το ζήτημα της εξτρά χρηματοδότησης του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων του 2022, οι οποίες όμως έχουν πέσει στο κενό, αφού το Υπουργείο Οικονομικών ως καθ’ύλην αρμόδιος φορέας αρνείται να πληρώσει τις εξετάσεις του Ελληνικού λαού απαιτώντας εμμέσως πλην σαφώς, αυτήν τη χρηματοδότηση να την κάνουν τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, μέσω του claw back που τους επιβάλλεται.
Με άλλα λόγια τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί είναι αυτοί που τελικά πληρώνουν τις εξετάσεις του Έλληνα πολίτη.
Είναι αδιανόητο σε μία ευνομούμενη χώρα να υπάρχουν μέθοδοι υφαρπαγής της αμοιβής εργαζομένων της!
Δεν έχει υπάρξει η σύμφωνη γνώμη κανενός κλινικοεργαστηριακού γιατρού, διαγνωστικού εργαστηρίου ή πολυϊατρείου για αυτήν τη διαδικασία περικοπής χρημάτων από τις πληρωμές τους, την οποία εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ τα τελευταία 10 χρόνια. Μονομερώς το κράτος εφάρμοσε την μέθοδο της περικοπής των αμοιβών των παρόχων υγείας από το 2013, ως έκτακτο μέτρο δημοσιονομικής πολιτικής και από τότε πολλοί πάροχοι έχουν προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια, εξανιστάμενοι για το δίκαιο αίτημά τους, να πληρώνονται δηλαδή για τις εξετάσεις που εκτελούν.
Σε καμία ελεύθερη κοινωνία δεν νοείται υπάλληλος να δουλεύει όλο τον μήνα και να πληρώνεται το μισό.
Και όμως, τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί κάνουν αυτό ακριβώς τα τελευταία 10 χρόνια!
Στήριξαν και στηρίζουν την χώρα εν μέσω πανδημίας με όποιο τρόπο μπορούν.
Θυμίζουμε ότι όταν όλοι οι πολίτες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ανέλαβαν το βαρύ φορτίο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις πλάτες τους, ενώ τα Δημόσια νοσοκομεία εκείνη την περίοδο είχαν απαγορεύσει τη διενέργεια ακόμα και των πιο απλών εξετάσεων.
Υπουργέ,
Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου και αυτή τη φορά το καράβι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα βουλιάξει, εάν δεν ληφθεί μέριμνα από πλευράς σας.
Είμαστε με χρέη ως το λαιμό και ζητάμε να μας αντιμετωπίσετε ως εργαζόμενους, επιχειρηματίες και γιατρούς που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν, να δουλεύουν και να δραστηριοποιούνται σε αυτή τη χώρα.
Οι λύσεις που προτείνουμε είναι :
1) Έξτρα χρηματοδότηση του προϋπολογισμού στο σημείο όπου οι πάροχοι θα απορροφούν claw back με maximum ποσοστό 10% με στόχο την πλήρη εξάλειψή του και
2) Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η έξτρα χρηματοδότηση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων, προτείνουμε την εφαρμογή του plafond ανά διοικητική περιφέρεια ανά μήνα, το οποίο θα επιμερίζεται ισόποσα ανά εβδομάδα του μήνα, ώστε να μην εξαντλείται το ποσό στις πρώτες 15 μέρες του μήνα. Όταν θα εξαντλείται το budget οι ασθενείς θα προσέρχονται στις δημόσιες δομές να εκτελούν τις εξετάσεις τους.
Δεν ζητάμε να πληρώνει τις εξετάσεις του ο Έλληνας ασθενής.
Αυτό που ζητάμε είναι να μην πληρώνουν τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί τις εξετάσεις αυτές!
Με την παράλληλη εφαρμογή των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων η ζήτηση των διαγνωστικών εξετάσεων θα περιοριστεί. Με αυτόν τον τρόπο, θα σταματήσει να γίνεται η όποια προκλητή ζήτηση διαγνωστικών εξετάσεων την οποία κάποιοι επικαλούνται ότι γίνεται.
Ζητάμε το κούρεμα του τεχνητού χρέους που δημιούργησε ο ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της αδυναμίας του να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και το φόρτωσε στις πλάτες των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών! Αντίστοιχα κουρέματα οφειλών κάνατε ακόμα και σε δάνεια, όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή και ορθώς πράξατε. Σας ζητάμε να κουρέψετε ένα τεχνητό χρέος που μας λογίστηκε, ενώ παρείχαμε αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους Έλληνες ασθενείς!
Ζητάμε την κατάργηση της προείσπραξης του claw back του τρέχοντος έτους, που περικόπτει έως και το 60% από τις πληρωμές των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών, συνυπολογίζοντας και τις περικοπές που κάνει ο ΕΟΠΥΥ για να «ξεχρεώσει» το τεχνητό χρέος που τους δημιούργησε ο ίδιος ο Οργανισμός.
Υπουργέ,
Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πνέει τα λοίσθια…
Ζητάμε όποια διαγνωστική εξέταση πραγματοποιείται να πληρώνεται.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
   Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

Copyright Peebi.gr © 2012. All Rights Reserved.
Designed and Developed by Webrely